Sopa freda de síndria i tomàquet


Sopa freda de síndria i tomàquet

Els essers vius, afortunadament, estem dotats de mecanismes prou sofisticats que netegen el nostre organisme i li procuren l’equilibri perfecte. El fetge i els ronyons, els òrgans més directament implicats en aquesta tasca, no necessiten l’ajut de beuratges miraculosos ni de maniobres contra natura que proclamen evitar la nostra putrefacció. Deixeu-vos estar de modes absurdes! Una persona mitjanament sana es neteja sola sense haver de fer cap dieta “detox”. Hi ha opcions molt més recomanables, sanes, barates, refrescants i refinades amb què alimentar-vos i que, a més, us proporcionaran vitamines i alegria a cullerots.

Especialment agraïdes a l’estiu, quan tenim més set que gana, les sopes fredes de verdures, o amb fruites com en aquest cas, són ideals per obrir pas a un bon arròs, o a una parrillada de carn, o a un rostit. No patiu, que el vostre organisme no s’embruta. No és una bona perspectiva, per un sopar de duro?

Cost aproximat per ració: 0,35 €

Ingredients

  • 750 g de tomàquets pera
  • 750 g de síndria (tallada, sense pell ni llavors)
  • 50 ml d’oli d’alfàbrega
  • Sal
  • Un pessic de sucre

Preparació

  1. Rentem i tallem els tomàquets.
  2. Els triturem a la batedora, junt amb la síndria.
  3. Ho passem tot per un colador.
  4. Assaonem la sopa amb 50 ml d’oli, un pessic de sucre i sal al gust.
  5. Servim ben fred.

Variants

L’oli d’alfàbrega el podeu trobar ja preparat, però no costa gaire fer-lo a casa. Només heu d’agafar una ampolla d’oli verge extra de 1/2 litre i introduir-hi una branca d’alfàbrega (10-12 fulles) ben neta i escorreguda. Això sí: perquè l’alfàbrega deixi anar tot el seu aroma, l’heu de deixar macerar durant tres o quatre setmanes, preferiblement en un lloc fosc. Com alternativa, doncs, podeu amanir la sopa amb oli normal i servir-la amb una mica d’alfàbrega picada per damunt.

Un pensament sobre “Sopa freda de síndria i tomàquet

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.