Musclos al curri


Musclos al curry

Quan els musclos són frescos i desprenen aquella intensa olor de mar, me’ls menjaria fins i tot amb closca. Pocs plats em recorden l’estiu com els musclos. I poques èpoques de l’any enyoro com l’estiu, especialment quan estic a punt de substituir el blau del cel pel de les pantalles. Cal ben poca cosa per condimentar aquest menjar d’escullera: una copa de vi blanc, una llimona espremuda… La intensitat del seu propi suc fa innecessària fins i tot la sal. En aquest cas, i per variar, una senzilla salsa amb curri, vellutada i groguenca com la carn del musclo, incorpora aromes exòtics a un ingredient ben pròxim i popular.

Cost aproximat per ració: 0,66 €

Ingredients

 • 1 kg de musclos ben frescos
 • 1 ceba
 • 1 llima
 • 1 cullerada de postres de curri suau
 • 1 cullerada de postres de farina de blat de moro
 • Mantega

Preparació

 1. Remullem els musclos 5 minuts en aigua salada. Descartem els que flotin i piquem els oberts contra la pica, per veure si es tanquen (o sigui, que estan vius) o no. Si no fan cap paper, també els llencem.
 2. Arrenquem els bissus (les barbes) dels musclos i rasquem les possibles adherències amb un ganivet.
 3. Els posem en un recipient gran, tapats, i engeguem el foc.
 4. Quan els musclos s’hagin obert, retirem una de les valves i els disposem en una plata de servir. Filtrem i reservem el suc que han deixat anar. Un colador amb un tros de paper de cuina farà el fet.
 5. Preparem ara una salsa d’allò més bàsic. Piquem en primer lloc la ceba.
 6. La sofregim en una nou de mantega, uns 15 minuts a foc baix, fins que estigui tendra.
 7. Hi tirem el curri i deixem un parell de minuts.
 8. Deixatem una cullerada de farina de blat de moro en el suc dels musclos i l’aboquem damunt del sofregit de ceba i curri. Tot remenant, mantenim la salsa a foc baix fins que adquireix una certa consistència.
 9. Ruixem els musclos amb el suc de la llima i repartim la salsa per sobre. Ja els podem servir!

Variants

Hi ha qui te el costum d’afegir una mica de vi blanc a l’olla d’obrir els musclos. Amb el curri és malaguanyat, perquè no s’hi adiu pas gaire. Millor que us el serviu el vi ben fresquet, amb unes olives, per fer l’aperitiu! Si us agrada la salsa més líquida i untuosa, empreu nata líquida en lloc d’espessir-la amb farina de blat de moro. O llet de coco, per fer un curri més genuí.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.