Sopars de duro
Menús sibarítics per a totes les butxaques
Amanida de favetes

Amanida de favetes

Tenir un hortet té l’avantatge de poder menjar verdures, conreades per un mateix, sempre fresques i molt més saboroses que les del mercat. Tenir un amic que té un hortet té l’avantatge que, de tant en tant, es pot gaudir dels excedents sense haver de cavar, ni preocupar-se de regar, ni d’espantar els ocells o els cargols que ronden les plantes. El Juanjo em va dur a la feina una bossa de faves que, un cop desgranades, eren tan tendres i petitones que semblaven embrions. Es podien menjar crues. No calia gran cosa (ni jo volia ocultar el seu sabor amb massa ingredients) per apreciar la primavera que duien dins. Delicioses!

Cost aproximat per ració: 2,70 €.

Ingredients

Preparació

  1. Triem les faves.
  2. Les coem en un cassó amb aigua bullint, un pessic de sal i una branca de menta.
  3. Mentrestant, en una paella amb un rajolí d’oli, saltem els espinacs durant 1 minut, tot just perquè les fulles perdin el volum.
  4. Disposem el pernil en un plat. Hi posem també les verdures, i les amanim amb una vinagreta feta amb sal, oli de la millor qualitat i unes gotes (molt poques) de suc de llimona.

Variants

Tot i que el plat és improvisat, he de dir que la combinació de sabors queda molt bona. La branca de menta, en l’aigua de bullir les faves, aporta un aroma més subtil que no pas en forma de picada. Com a alternativa, provaria a substituir els espinacs per carxofes o per coliflor.