Sopars de duro
Menús sibarítics per a totes les butxaques
Amanida de poma (i api, nous i Gruyère)

Amanida de poma (i api, nous i Gruyère)

L’amanida de poma no entra en la categoria “amanida trista” que tristament abunda. Ja sabeu, aquella típica plata d’enciam iceberg, tomàquets d’hivernacle i (opcional, per allò de la presentació…) un trist espàrrec de llauna. Tot i que està feta amb ingredients molt senzills i saludables (adjectius que a priori semblen incompatibles amb el gaudi), la nostra amanida combina sabors, textures i colors amb alegria, contrastant el cruixent predominant amb la consistència cremosa del formatge, i lligant tots els ingredients amb una vinagreta deliciosa. És, en quatre paraules, una amanida que repetireu.

Cost aproximat per ració: 1,65 €.

Ingredients

Preparació

  1. Tallem el formatge a daus petits.
  2. Piquem l’escalunya ben fina i la dipositem al bol de servir. Hi afegim el vinagre, un pessic de sal i pebre, remenem i deixem que s’estamordeixi durant 15 minuts.
  3. Després hi incorporem la mostassa, l’oli i l’estragó. Emulsionem i rectifiquem de sal.
  4. Tallem l’api a rodanxes d’uns 0,5 cm. Tallem també les pomes a daus d’uns 2 cm.
  5. Piquem les nous i barregem tots els ingredients amb el formatge.
  6. Els posem al bol amb la vinagreta, remenem i servim damunt d’unes fulles d’enciam.

Variants

La poma Pink Lady es conrea a Girona i avui en dia es pot comprar a la majoria de supermercats. Si malgrat això us costa de trobar, podeu utilitzar altres pomes de consistència dura i lleugerament àcides, com la Fuji o la Granny Smith. Si tampoc no teniu escalunya, utilitzeu mitja ceba i deixeu-la estamordir mitja hora com a mínim. I si a més sou al·lèrgics a les nous, proveu a substituir-les per anacards o per rostes de pa fregit.