Sopars de duro
Menús sibarítics per a totes les butxaques
Botifarra amb cebetes

Botifarra amb cebetes

Si hi ha un plat que trobarem en totes les fondes, restaurants de carretera i menús de 10 €, aquest és la botifarra (amb patates o amb mongetes; amb allioli o sense). Coure una botifarra no té cap secret i és un àpat econòmic que, a més, la canalla menja sense fer escarafalls. L’única condició és que la carn sigui de la millor qualitat. L’ideal, que sigui ecològica. Aquest cop, doncs, no cal que entrem al Mercadona.

Cost aproximat per persona: 1,52 €.

Ingredients

Preparació

  1. Escaldem les cebes per poder-les pelar més fàcilment.
  2. Punxem una mica les botifarres i les coem a la paella amb molt poc oli. Amb 5 minuts per cada banda n’hi hauria d’haver prou. Les retirem i les reservem.
  3. En la mateixa paella, on ara també hi haurà una mica del greix de les botifarres, daurem les cebetes.
  4. Hi afegim el suc de llimona, mantega i aigua per cobrir-les.
  5. Abaixem el foc i les deixem a foc lent, durant uns 15 minuts, fins que quedin toves i hagin absorbit quasi tot el líquid.
  6. Hi tirem el sucre i remenem durant uns 3 minuts més. Servim amb una mica de julivert.

Variants

No ho he dit abans per no descoratjar ningú, però pelar les cebetes és molt entretingut. Tot i que escaldar-les facilita la feina, són molt petites, no s’acaba mai! Podeu fer-ho amb anticipació i reservar-les fins que les hagueu de coure a la paella o, si no, utilitzar les cebetes congelades de la Sirena.