Sopars de duro
Menús sibarítics per a totes les butxaques
Broquetes de gall dindi i pinya

Broquetes de gall dindi i pinya

Fa anys que trobem present la pinya en moltes preparacions amb carn; sobretot, de porc o corder, però també en plats de carns blanques com el pollastre o el gall dindi. Després ens han explicat que la pinya conté bromelina, un enzim que, entre altres virtuts, ajuda a trencar la molècula de les proteïnes i, per tant, a pair-les. Sense saber-ho, de manera inconscient ja ho fèiem bé: carn i pinya fan una parella excel·lent.

Cost aproximat per ració: 1,73 €.

Ingredients

Preparació

  1. Tallem la carn en daus d’uns 3 cm de costat.
  2. Barregem la salsa de soja amb el suc de taronja, i posem el gall dindi a macerar en aquest líquid durant un mínim de 2 hores.
  3. Tallem la pinya en trossos de la mateixa mida que la carn, aproximadament. Recollim el suc que pugui deixar anar.
  4. Escorrem el gall dindi, conservant la marinada.
  5. Composem 8 broquetes, alternant trossos de carn i de pinya.
  6. Les coem a la planxa, a foc viu.
  7. Posem en un cassó la resta de la marinada, junt amb el suc que hem recollit en tallar la pinya. Fem reduir aquest líquid a la meitat.
  8. Servim les broquetes amb la salsa per sobre, i un pessic de llavors de sèsam.

Variants

Les broquetes es poden fer al forn. (En aquest cas, les courem uns 15 minuts a 200 °C. I si veiem que queden eixutes, entreobrim la porta del forn i hi tirem per sobre unes cullerades de la marinada, abans de fer-la reduir). Jo les he servit sobre uns fideus d’arròs, però podeu acompanyar-les d’amanida, pasta a l’ou o arròs blanc. També podeu afegir un pebrot vermell, tallat a quadrats, alternat entre la pinya i el gall dindi.