Sopars de duro
Menús sibarítics per a totes les butxaques
Figues amb espatlla de Terol

Figues amb espatlla de Terol

Aquest és el plat més senzill de tots els que he presentat fins ara als Sopars de duro: de dificultat zero, i dos minuts de preparació. Consisteix, com el meló amb pernil, en una combinació de dolç i salat, però més adient per la tardor (figues en lloc de meló) i els temps de crisi (espatlla en lloc de pernil. Això sí: que sigui de Terol i de primera. Fugiu dels envasats del súper i arribeu-vos al mercat, allà on us la deixin tastar i la tallin ben fina. La qualitat fa la diferència, i en aquest cas no us dispararà el pressupost).

Cost aproximat per ració: 2,60 €.

Ingredients

Preparació

  1. Tallem les figues a quarts, sense que s’acabin de partir.
  2. Les posem al nostre gust, damunt dels talls d’espatlla.
  3. Servim!

Variants

El mateix plat el podeu preparar amb Bresaola o Bindenfleisch (carn de vedella curada típica dels Grisons). No cal dir que el pernil de Jabugo és el substitut ideal de l’espatlla!

Si teniu gràcia en les presentacions, proveu a enroscar els talls d’espatlla, donant-los una forma semblant a una rosa, i col·loqueu-los al mig de les figues. Els dos ingredients d’aquest plat ja creen un fort contrast dolç-salat, però podeu afegir un coulis de fruits vermells o una cullerada de mel si el voleu accentuar. Si, per altra banda, voleu potenciar el salat, salpebreu i afegiu un rajolí d’oli al moment de servir.