Sopars de duro
Menús sibarítics per a totes les butxaques
Mousse de xocolata

Mousse de xocolata

Quina ha estat la vostra reacció davant d’aquesta recepta? Penseu que la mousse ha de ser molt difícil i no us pot sortir de cap manera? Sou del tipus “no em vull complicar” i preferiu consumir la del supermercat, tot i haver llegit les quantitats de greixos emulsionats que incorpora? Doncs aquesta recepta és precisament per a vosaltres, derrotistes i conformistes del món mundial! Per la vostra sorpresa, comprovareu que és una de les postres clàssiques més senzilles i ràpides de fer, a més de deliciosa! Davant del resultat, la vostra autoestima pujarà com les clares muntades!

Cost aproximat per ració: 0,45 € (en surten 6).

Ingredients

Preparació

  1. Trenquem la xocolata a trossos i la posem en un bol metàl·lic o en un cassó.
  2. Col·loquem aquest recipient en una olla amb aigua bullint (bany Maria, per als neòfits) perquè es vagi fonent la xocolata.
  3. Quan ja estigui pràcticament fosa, apaguem el foc.
  4. Separem els rovells i les clares.
  5. Muntem les clares a punt de neu. Si hi volem posar sucre, l’incorporem al final i batem una mica més.
  6. Barregem els rovells a la xocolata fosa, remenant amb brio.
  7. Afegim a la xocolata un terç de les clares muntades, airejant la barreja amb una espàtula. A continuació, hi incorporem la resta de les clares, mesclant amb la mateixa tècnica i durant el temps just perquè la barreja sigui homogènia, ni un minut més. D’aquesta manera s’incorpora a la mousse l’aire que li dóna la textura característica.
  8. Repartim la mousse en bols o gotets de vidre i refrigerem durant un mínim de quatre hores.

Variants

A la xocolata fosa hi podeu afegir una cullerada sopera de cafè o de licor. Proveu el Grand Marnier o el Cointreau si us agrada la combinació de xocolata i taronja. I si no, el conyac, el rom o el whisky també hi quedaran molt bé. Evidentment, quan més bona sigui la xocolata, millor serà també la mousse.