Sopars de duro
Menús sibarítics per a totes les butxaques
Peres al vi

Peres al vi

Les peres al vi són unes postres una mica passades de moda, de les que molt probablement encara trobaríem a la carta d’un Novotel. En algun moment, i coincidint amb el boom dels alginats, les culleres absurdes i els plats de pissarra, aquestes postres van ser arraconades. Per sort no som gens esnobs. I res ens ve més de gust en ple hivern que unes peres banyades en vi i espècies, una versió sòlida del Glühwein que ens fa entrar en calor i que omple la casa de perfums de Nadal.

Cost aproximat per ració: 0,26 €.

Ingredients

Preparació

  1. Pelem i partim les peres longitudinalment. Els traiem el cor amb una cullereta o un buidador.
  2. Posem totes les espècies en una paella a foc baix.
  3. Quan comencin a desprendre olor, hi afegim el sucre i remenem.
  4. Hi incorporem aleshores el vi i l’aigua.
  5. Hi afegim les mitges peres, amb la part plana a baix, i deixem que es coguin molt lentament, amb la paella tapada, durant uns 10 minuts.
  6. Tombem les peres i les deixem 10 minuts més, o fins que el líquid espesseixi però encara no comenci a caramel·litzar.
  7. Apaguem el foc i deixem refredar. Les peres es poden servir fredes o a temperatura ambient, soles o acompanyades d’una bola de gelat de vainilla.

Variants

La pera és ideal per aquesta preparació, ja que absorbeix el xarop i el seu gust harmonitza molt bé amb les espècies utilitzades. Tot i així, es podria provar la mateixa recepta amb meló (sobretot quan ens surt una mica insípid) o amb poma tipus golden.