Sopars de duro
Menús sibarítics per a totes les butxaques
Pollastre amb patates

Pollastre amb patates

En alguns restaurants de menú, i sovint acompanyat de patates congelades, se serveix un pollastre que té la curiosa particularitat de ser oliós i eixut a la vegada. Aquesta paradoxa, si bé ens pot resultar científicament interessant, hauria de ser motiu suficient per no tornar a posar els peus en el restaurant en qüestió. Cal reivindicar la dignitat dels plats senzills i bàsics, i abolir el ranxo de casernes amb què, erròniament, s’identifica l’etiqueta “menjar casolà” que ostenten alguns locals. Volem un pollastre amb patates de categoria!

Cost aproximat per ració: 1,87 €.

Ingredients

Preparació

  1. Salem i empebrem les cuixes de pollastre.
  2. Les daurem en una cassola de ferro, uns 5 minuts per cada banda.
  3. Hi afegim els grans d’all sencers i la ceba trinxada, que deixarem suar una mica.
  4. Aleshores hi aboquem el xerès. Pugem la flama, perquè s’evapori l’alcohol.
  5. Hi afegim uns 100 ml de brou de pollastre i un bri d’herbes.
  6. Tapem i deixem coure 20 minuts, vigilant que el líquid no s’evapori del tot. Quan les cuixes estiguin a punt, les reservem.
  7. Mentrestant, trossegem unes patates i les coem al vapor durant 15 minuts.
  8. Les passem per la cassola on hem fet el pollastre, per recollir-ne els sucs de la cocció, fins que quedin ben assaonades.
  9. Rectifiquem de sal si és necessari i servim.

Variants

Les patates poden substituir-se per cebetes del platillo, pastanaga, pèsols… Qualsevol verdura que us agradi i sigui de temporada. També es pot servir el plat amb amanida, arròs, pasta, puré, cus-cus, samfaina o escalivada. És a dir, amb gairebé qualsevol acompanyament, llevat de patates congelades.