Sopars de duro
Menús sibarítics per a totes les butxaques
Risotto

Risotto

El risotto NO és arròs a la cassola. NO és paella. Digueu-me perepunyetes, però el fet d’anar incorporant gradualment el brou calent, sense deixar de remenar, i servir-lo amb una nou de mantega i parmesà acabat de ratllar, li dóna una consistència diferent, cremosa i delicada. El risotto mai no ha de quedar eixut i amb els grans solts, com promulguen alguns desaprensius. Si veieu que va per aquest camí, afegiu-hi més brou.

Cost aproximat per ració: 0,45 €.

Ingredients

Preparació

  1. Posem la meitat de la mantega en una cassola de fons gruixut. Hi sofregim la ceba picada ben fina junt amb el moll de l’os triturat, a foc baix.
  2. Abans que agafi color, hi afegim l’arròs. Pugem el foc i remenem, durant uns 3-4 min.
  3. Hi tirem aleshores el vi blanc. Deixem que s’evapori.
  4. Hi incorporem un cullerot de brou calent, i anem remenant mentre l’arròs l’absorbeix.
  5. Seguim afegint-hi brou calent a mida que l’arròs el necessita. Paciència…
  6. Posem el bri de safrà a l’última llossada de brou calent que aboquem a l’arròs. D’aquesta manera, conserva el seu aroma.
  7. Quan l’arròs encara està bastant caldoset, hi afegim la mantega restant i el formatge ratllat. Remenem bé i tapem un parell de minuts.
  8. Servim amb més formatge.

Variants

Si no teniu moll de l’os, prescindiu-ne. No se us acudeixi posar-hi pernil o bacon. En el moment de servir, podeu moldre una mica de pebre negre pel damunt de l’arròs. Aquest arròs, cremós i aromàtic, és la parella ideal per als ossobuchi. Tanmateix, qualsevol plat de peix blanc o d’aviram també hi combina a la perfecció.