Sopars de duro
Menús sibarítics per a totes les butxaques
Sopa de meló

Sopa de meló

Durant l’estiu, i quan les úniques onades que ens abracen són les de calor, només volem menjar amanides, fruita, gelat… Potser algun peix a la brasa o marisc amb gust de mar, i poca cosa més. Perdem tant la gana com les ganes de cuinar, i el sol pensament d’acostar-nos als fogons ja ens fa regalimar la suor front avall. No patiu per la paraula “sopa” que encapçala aquesta recepta. No us convido a fer escudella, sinó un dels plats més refrescants i que serà més recurrent a a vostra cuina quan el termòmetre es dispari per damunt dels 30 °C.

Cost aproximat per ració: 0,95 €.

Ingredients

Preparació

  1. Trossegem el meló, eliminant la pell i les llavors.
  2. Pelem també el cogombre i el tallem a trossos.
  3. Piquem la ceba dolça.
  4. Posem aquests ingredients en una batedora de vas (o en un recipient adequat, si fem servir una batedora de peu). Salem al gust, afegim el vinagre i ho triturem tot ben fi.
  5. Baixem la velocitat de la batedora i hi anem afegint l’oli lentament, perquè s’emulsioni.
  6. Posem a la nevera al menys 4 hores.
  7. Arribat el moment de consumir la sopa, tallem el pernil a tires i el passem per una paella sense oli, per fer-ne encenalls.
  8. Decorem el plat amb el pernil i unes fulletes de menta fresca o conservades en oli.

Variants

El pernil aporta un contrast salat i una textura cruixent molt interessant a la sopa de meló. Tanmateix, els vegetarians el poden substituir per xips de verdures o ceba fregida. Qui vulgui fer el plat encara més refrescant, hi pot afegir tranquil·lament un parell de glaçons. I qui, com jo, apreciï el bon oli, que n’hi afegeixi un raig.