Sopars de duro
Menús sibarítics per a totes les butxaques
Sorbet de raïm

Sorbet de raïm

Fer gelats a casa és més fàcil del que sembla, i dóna molt joc. Els sucs de fruita, sols o combinats, són la base perfecta d’uns sorbets 100 % naturals, que posen una nota final d’excel·lent als àpats consistents. Heu sentit mai allò que “el sorbet ajuda a fer baixar…”? Certament, la sensació de frescor i lleugeresa que ens aporten aquestes postres fan que es puguin menjar tot i estar ben tips. El súmmum de la gola, vaja!

Cost aproximat per ració: 0,87 €.

Ingredients

Preparació

  1. Rentem el raïm i, armats de paciència i un ganivet, n’eliminem totes les llavors.
  2. Per tandes, triturem el raïm amb la batedora.
  3. Colem, i llencem les pells. Us quedaran aproximadament uns 600 ml de suc.
  4. Hi posem sucre i mel, ajustant les quantitats al nostre gust.
  5. Batem dues clares d’ou i les hi afegim, tot remenant.
  6. Si tenim geladera, hi aboquem aquesta barreja i deixem que el sorbet es faci sol.
  7. Si no tenim geladera, la posem en un recipient metàl·lic al congelador (us anirà bé una safata de lasagne, per exemple, o una cassola). Tapem i esperem una hora. Cada 30-40 minuts, anem trencant el gel amb la batedora i tornem el recipient al congelador. Repetim aquesta operació 4 o 5 vegades, o fins que la consistència del sorbet sigui apetitosa.

Variants

Aquest sorbet es pot fer amb altres sucs de fruita: taronja, mandarines, síndria, meló…, i amb unes fulletes de menta triturades. A la canalla el podem servir amb una cullerada de caramel o coulis de xocolata. Als més grandets, també amb un rajolí de licor tipus Kirsch, Cointreau, Grand Marnier… Sobretot, no poseu cap licor en la barreja inicial, ja que l’alcohol impedirà que es congeli.