Sopars de duro
Menús sibarítics per a totes les butxaques
Sorbet de vi negre i fruits del bosc

Sorbet de vi negre i fruits del bosc

Sempre em vanto de no tenir microones, ni olla de pressió, ni màquines que cuinin o pastin per mi. Combrego amb els mètodes tradicionals de cuina, sí… però també he d’admetre que aquest minimalisme no es desprèn de cap codi ètic. La meva cuina fa exactament 5 metres quadrats, i adquirir un aparell suposaria haver de treure un volum equivalent en plats, paelles o cassoles de les quals no puc prescindir. Hi ha un petit electrodomèstic, però, que s’ha guanyat un espai d’honor a la meva minúscula cuina: la geladera. És tan fàcil d’utilitzar i, sobretot, són tan bons els resultats, que només compro gelat quan soc fora de casa. A més –i aquesta és la gràcia–, on podria trobar un sorbet de vi negre i fruits del bosc, si no?

Cost aproximat per ració: 1 €.

Ingredients

Preparació

  1. Posem el vi, l’aigua i el sucre en un cassó, a foc mig.
  2. Fem bullir durant un parell de minuts.
  3. Hi aboquem els fruits del bosc, sense necessitat de descongelar-los abans. Retirem del foc i deixem refredar una estona.
  4. Triturem el contingut del cassó amb la batedora. El passem per un colador de malles amples i el refrigerem un parell d’hores.
  5. Posem en marxa la geladera i hi aboquem aquest líquid, que ja estarà ben fred.
  6. Al cap de 25-30 minuts ja tindrem un sorbet deliciós, que podrem prendre directament o posar dues horetes al congelador si volem que tingui una consistència més ferma.

Variants

Us imagineu com quedaria la mateixa recepta amb gerds congelats i cava? Naturalment, també podríeu emprar fruita natural, sobretot si són mores o cireretes d’arboç collides per vosaltres mateixos. No convé abusar de l’alcohol (tampoc en fer gelats, vull dir…) ja que es congela a temperatura més baixa que l’aigua, i això dificultaria la consolidació del gelat.