Sopars de duro
Menús sibarítics per a totes les butxaques
Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

No em podia oblidar d’aquests spaghetti: són un primer plat barat, bo… i també molt ràpid i fàcil de preparar, amb ingredients que tots tenim a casa. Sort dels spaghetti aglio, olio e peperoncino quan es presenta gent sense avisar! O quan se’ns obre la gana en hores intempestives! O quan tornem de viatge, sense haver tastat res durant hores, i –nosaltres, tan pràctics– havíem aprofitat per descongelar la nevera! Després de la pasta in bianco (simplement bullida i amb una mica de mantega), probablement sigui la recepta més apropiada per qui s’estrena als fogons.

Cost aproximat per ració: 0,27 €.

Ingredients

Preparació

  1. Posem al foc una olla amb aigua salada. L’ideal és 1 litre d’aigua i 10 g de sal per cada 100 g de pasta.
  2. Quan arrenqui el bull, hi tirem els spaghetti. Respectem el temps de cocció que s’indica al paquet.
  3. Mentrestant, escalfem l’oli en una paella.
  4. Hi posem els alls tallats a làmines fines i el peperoncino esmicolat. (Jo hi deixo les llavors, però si no us agrada gaire picant, les podeu treure).
  5. Retirem la paella del foc quan l’all es comenci a daurar.
  6. Colem els spaghetti i els posem a la paella amb l’oli calent. Remenem.
  7. Ratllem una mica de formatge parmesà per sobre de la pasta i servim immediatament.

Variants

El grau de picantor d’aquests spaghetti (ergo, la quantitat de peperoncini) s’ha d’ajustar al vostre gust. Feu proves. I, si no us agrada trobar trossets d’all al menjar (hi ha gent per a tot…), esclafeu-los amb un cop sec, poseu-los a la paella amb pell inclosa i retireu-los quan es comencin a torrar. Una alternativa barata i bona per substituir el formatge és un grapadet de pa ratllat.